Auton ja koneen starttimoottorit edullisesti

Löydät helposti auton starttimoottorit syöttämällä autosi rekisterinumeron tai autosi merkin!

Kaikki auton startit eli starttimoottorit löytyvät kategoriatekstin alapuolelta.

Starttimoottori juuri sinun ajoneuvoosi

Auton starttimoottorin eli startin tehtävänä on käynnistää polttomoottori ja tehdä näin ajoneuvosta ajovalmis. Useimmissa autoissa starttimoottori löytyy joko moottorin sivusta ta sen lohkon päältä. Siinä on kaksi kaapelia ja näkyvissä on solenoidin ja sähkömoottorin yhdistelmä. Käynnistysmoottorin olennaisimmat osat ovat solenoidi, sähkömoottori ja hammasratas (bendix).

Starttimoottorin yleisimmät viat

Lähtökohtaisesti voidaan ajatella, että starttimoottori on hyvinkin kestävä osa, kuten sähkömoottorit yleisesti ottaen ovat. Ne eivät valitettavasti kuitenkaan ole täysin korjausvapaita: Esim. starttimoottorin hiilet, ankkuri, solenoidi tai bendixratas saattaa kulua ns. loppuun. Useimmiten vika voi johtua myös sen kaapeleiden jännitehäviöistä. Koska käynnistyksessä käytetään suurta virtaa, se myötävaikuttaa sähköliittymien korroosioon.

Mitä kannattaa ottaa huomioon starttimoottoria vaihtaessa?

Yleisesti ottaen auton starttimoottorin korjaus ei ole kannattavaa, vaan se kannattaa vaihtaa kokonaan. Starttimoottoria vaihtaessa kannattaa ottaa huomioon, ettei sen läheisyydessä ole nestevuotoja. Erilaiset nesteet kuten, polttoaine, öljy ja vesi ovat herkkiä vaurioittamaan käynnistysmoottorin ennemmin tai myöhemmin. Kannattaa siis pitää huoli, ettei starttimoottorin läheisyydessä ole nestevuotoja ja korjata niiden aiheuttajat, mikäli niitä havaitsee.

Näkyvillä 1–36 kaikista 3499 tuloksesta Valitse näkymä:
Näkyvillä 1–36 kaikista 3499 tuloksesta Valitse näkymä: